Brugervurdering:  / 1
DårligBedst 

Ingredienser:

3-500 g. stegt dyrekød
1 kg. skrællede kartofler
3-4 spsk. olie
2-3 hakkede løg
1 æble
salt friskkværnet peber
evt. engelsk sovs


Skær de skrællede kartofler i ret små terninger. Tør dem i et rent viskestykke.
Skær dyrekødet fri for fedt og sener og skær det i terninger. Hak løgene.
Rist kartoflerne i varm olie, de første minutter ved høj varme. Dæmp varmen og lad dem småstege, til de er møre.
Vend dem ofte med paletkniv Giv kartoflerne stærk varme til sidst så de bliver sprøde og gyldne. Tag dem op med hulske.

Tilsæt evt. lidt mere olie. Rist kødet, til det er gyldent og sprødt uden at branke. Tag det op med hulske.
Svits de hakkede løg, til de er gyldne og klare.

Skær et skrællet æble i terninger og svits det 3-4 min. sammen med løgene.
Hæld kartofler og kød ved løgene og bland det hele godt.
Varm retten igennem og smag til med salt, peber og evt. engelsk sovs.

Servering:
Beregn 1-2 spejlæg pr. person og byd rødbeder og engelsk sovs til retten. Variation Undlad æblet eller erstat det evt. med en rest kogte ituskåret grøntsager.
Kogte kolde pillekartofler kan bruges i stedet for råstegte, men sidstnævnte giver den bedste smag.